Gesloten
woensdag: 08:15 - 21:00
  • maandag:08:15 - 21:00
  • dinsdag:08:15 - 21:00
  • woensdag:08:15 - 21:00
  • donderdag:08:15 - 21:00
  • vrijdag:08:15 - 17:00

Valanalyse en valtraining

Jaarlijks zijn er onder Nederlandse 65-plussers meer dan een miljoen valincidenten. Ruim de helft van de ouderen is bang om te vallen. Angstige ouderen bewegen minder, waardoor hun spierkracht en balans afnemen. Zo neemt het risico op een val juist toe. De werkgroep “Valpreventie” wil deze negatieve spiraal doen doorbreken door het aanbieden van de cursus Zicht op Evenwicht. De werkgroep bestaat uit een groep ergo- en fysiotherapeuten en Paulina.nu, ondersteund door de Gemeente Goeree-Overflakkee.

‘ZICHT OP EVENWICHT’   voor Goeree-Overflakkee    Een cursus voor wie onbezorgd actief wil zijn.

De cursus Zicht op Evenwicht is een effectieve interventie die ouderen helpt hun valangst te verminderen en actief te blijven. De cursus kan een belangrijke rol spelen in het zelfstandig blijven wonen van ouderen.

Het Centrum Gezond Leven certificeerde Zicht op Evenwicht met ‘sterke aanwijzingen voor effectiviteit’. Hiermee is Zicht op Evenwicht de best beoordeelde cursus op het gebied van valangst en vermijdingsgedrag.

Wij vinden dat een ieder op Goeree-Overflakkee toegang moet kunnen hebben tot de cursus, individueel of in een groep. De groepscursus kan op meerdere plekken op het eiland gevolgd worden, waaronder Goedereede of Ouddorp. De cursus wordt individueel aangeboden voor cursisten die aan huis gebonden zijn (alleen op doorverwijzing van de huisarts).

Aanmelden

De eerste cursussen gaan van start in oktober 2019, gevolgd door een nieuwe serie cursussen in het voorjaar van 2020. Aanmelden voor de groepscursus kunt u direct bij onze praktijk doen.

Kosten

De kosten bedragen €25,- voor het cursusboek en oefenmaterialen.

Wat kunt u verwachten?

De cursus telt acht wekelijkse groepsbijeenkomsten van twee uur, gevolgd door een herhalingsbijeenkomst na 2 maanden. Een groep bestaat maximaal uit 8 personen en wordt begeleid door fysiotherapeuten. Er worden voorlichting en tips gegeven om het valrisico te verminderen. Daarnaast worden er oplossingen voor problemen rond vallen en valangst besproken. Een deelnemer doet eenvoudige lichamelijke oefeningen, waardoor spierkracht en balans toenemen.

Heeftt u nog vragen, informeer dan bij de fysiotherapie praktijk.

Wij zijn aangesloten bij:

  • Zicht op evenwicht
  • Paulina.nu
valpreventie, valtraining, vallen, evenwicht, zicht op evenwicht

Uw therapeut

Maak een afspraak