Geopend
woensdag: 08:15 - 21:00
  • maandag:08:15 - 21:00
  • dinsdag:08:15 - 21:00
  • woensdag:08:15 - 21:00
  • donderdag:08:15 - 21:00
  • vrijdag:08:15 - 17:00

Online fysiotherapie

In sommige gevallen is het mogelijk om fysiotherapie op afstand te laten plaatsvinden, als fysiek contact niet mogelijk is. Hieronder leggen wij u uit hoe dat in zijn werk gaat.

Wat heeft u nodig voor online fysiotherapie?
Het is eigenlijk heel eenvoudig. U hebt hiervoor een telefoon, laptop of tablet en een e-mailaccount nodig, zodat we u kunnen spreken, en oefeningen en een vragenlijst kunnen toesturen.

Het intakegesprek, telefonisch of online 
De intake vindt telefonisch of via beeldbellen plaats. De fysiotherapeut bespreekt de klacht en op welke momenten u daar last van heeft. De fysiotherapeut haalt bij elk behandeltraject het grootste gedeelte van de informatie uit dit vraaggesprek en kan op deze manier bepaalde klachten uitsluiten en tot een diagnose komen. In het enkele geval dat het niet mogelijk is om op afstand tot een diagnose te komen, wordt in overleg naar een oplossing op maat gezocht. Het kan nodig zijn voor een optimaal resultaat dat er dan toch een fysieke afspraak wordt gemaakt.

De fysiotherapeut belt u per telefoon of middels videobellen via het systeem ClickDoc. U ontvangt hierbij een email met een link, waarmee u in het gesprek komt.

Het behandelplan 
De fysiotherapeut stelt een diagnose, adviseert en legt uit wat u kunt doen om klachten te verminderen. U ontvangt per e-mail een persoonlijk oefenschema met bijbehorende video’s van de oefeningen. Belangrijk bij fysieke klachten is vooral dat u zelf aan de slag gaat met oefeningen en werkt aan het herstel. Fysieke behandelingen kunnen natuurlijk niet door de telefoon, maar dit is niet in alle gevallen noodzakelijk. De fysiotherapeut kan onderscheid maken in wat u zelf kunt bereiken met oefeningen en de behandeling aanpassen. Is fysieke behandeling echt noodzakelijk, dan geeft de therapeut dat aan en wordt in overleg bepaald of het mogelijk is om naar de praktijk te komen.

De voortgang 
De fysiotherapeut plant een digitale of telefonische vervolgafspraak in om later de voortgang met je te bespreken. Wanneer dit precies is, is afhankelijk van uw wens en (de ontwikkeling van) de klacht. Aan de hand van feedback kan de fysiotherapeut verder adviseren hoe u de klacht kunt verminderen en bepalen of er andere oefeningen nodig zijn, of dat de oefeningen vaker of zwaarder moeten worden uitgevoerd. Mogelijk breidt de fysiotherapeut het aantal oefeningen uit of wisselt deze af.

Maak een afspraak