Gesloten
  • maandag:08:15 - 21:00
  • dinsdag:08:15 - 21:00
  • woensdag:08:15 - 21:00
  • donderdag:08:15 - 21:00
  • vrijdag:08:15 - 17:00

Prothesetraining

Prothesetraining richt zich op het optimaliseren van het gebruik van uw beenprothese. Onze gespecialiseerde fysiotherapeut is u van dienst hierbij als u met vragen of klachten te maken hebt.

Wanneer een deel van een extremiteit wordt afgezet door bijvoorbeeld wonden of na een ongeluk, wordt er vaak gekozen voor een prothese. Deze prothese vervangt het missende stuk extremiteit.

In eerste instantie gebeurd het  leren omgaan met de prothese in een revalidatiecentrum. De therapeut van onze praktijk biedt u verdere hulp als het revalidatieproces nog niet volledig is afgerond of als zich later problemen voordoen.  Ze gaat voor de beste behandeling en werkt hierin samen met de ergotherapeut en wijkverzorging.

Bij prothesebegeleiding wordt aandacht besteedt aan de algemeen dagelijkse vaardigheden. Die zijn bijvoorbeeld vaardigheden als lopen en staan. Belangrijk is ook de aandacht voor vocht de extremiteit, eventuele wondjes en de pasvorm van de prothese. De therapeut gaat hierover dan in overleg met de orthopedisch instrumentmaker.

Na verloop van tijd verandert vaak de  vorm van de stomp, waardoor de prothese aangepast moet worden. De gespecialiseerde therapeut beoordeelt dan of de prothese zelf aangepast moet worden. Het is ook mogelijk dat een functie, zoals bijvoorbeeld het staan of lopen, op een andere manier moet gebeuren.

Goed om te weten

  • Uniek in de eerste lijn!

Uw therapeut

Maak een afspraak