Gesloten
  • maandag:08:15 - 21:00
  • dinsdag:08:15 - 21:00
  • woensdag:08:15 - 21:00
  • donderdag:08:15 - 21:00
  • vrijdag:08:15 - 17:00

Oncologische fysiotherapie en revalidatie

Bij de behandeling van kanker komt vaak meer kijken dan alleen een operatie. Door bijvoorbeeld chemotherapie of bestralingen gaat de conditie en algehele spierkracht van de patiënt vaak erg achteruit. Voor uw herstel in de toekomst is het van belang om, als het mogelijk is, al tijdens deze behandelingen te starten met trainen onder begeleiding.

Het doel van de training is deze achteruitgang zoveel mogelijk te beperken, inzicht te geven in uw fysieke capaciteiten en het leren omgaan met deze veranderingen door de juiste begeleiding.

Ons team biedt gespecialiseerde trainingstherapie bij oncologische aandoeningen, dit kan zowel individueel als in groepsverband beweeggroep oncologie  plaatsvinden. Na een individuele intake worden uw algehele conditie en beperkingen in kaart gebracht en wordt een trainingsprogramma op maat gemaakt. Bij elke training wordt rekening gehouden met uw conditie op dat moment en aangepast aan het moment, omdat dit door uw ziektebeeld erg wisselvallig kan zijn.

Ook na de behandelingen in het ziekenhuis moet het lichaam nog herstellen, dus is het belangrijk om de training voort te zetten.

Voor patiënten die buiten de conditionele problemen ook last hebben van bijvoorbeeld oedeem of beperkingen in beweeglijkheid, kan ook nog oedeemtherapie of fysiotherapie worden toegevoegd aan het behandelplan. Dit gebeurt bij voorkeur bij dezelfde therapeut.

We zijn hiervoor aangesloten bij het oncologie netwerk Goeree-Overflakkee: www.onconetwerk.wixsite.com/goeree-overflakkee

Aangesloten bij:

  • Beweeg je Fit
  • OncoNet
oncologie, oncologische revalidatie, oncologiefysiotherapie, kanker

Uw therapeut

Maak een afspraak