Geopend
dinsdag: 08:15 - 21:00
  • maandag:08:15 - 21:00
  • dinsdag:08:15 - 21:00
  • woensdag:08:15 - 21:00
  • donderdag:08:15 - 21:00
  • vrijdag:08:15 - 17:00

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Het gecombineerde leefstijl programma (GLI) richt zich op het veranderen van de leefstijl, waarbij de focus ligt op de kwaliteit van leven, gewichtsverlies en gezondheidswinst. Zorggroep Haringvliet heeft dit programma gecontracteerd bij de zorgverzekeraars en het wordt door 4 leefstijlcoaches op Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten aangeboden.

 

 

Goed om te weten

  • In samenwerking met:
Diabetes, zorggroep haringvliet, DM2, training

De leefstijlcoach helpt in dit proces. Niet door voor te schrijven, maar door mensen uit te nodigen om zelf grip te krijgen op gedrag en gewoontes en ze mee te nemen in de verandering daartoe. Er wordt gewerkt op basis van het CooL (Coaching op Leefstijl) programma.

De interventie is gericht op het stapsgewijs verbeteren van het leefpatroon om zo een duurzame verandering van de leefstijl te realiseren. Het uiteindelijke doel van de interventie is het bewerkstelligen van gewichtsverlies, het verbeteren van de lichamelijke fitheid, het realiseren van gezondheidswinst en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Het traject duurt 2 jaar en bestaat uit individuele gesprekken en groepsbijeenkomsten welke begeleid worden door een gecertificeerde leefstijlcoach. Het programma wordt vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de basisverzekering, waarbij er geen eigen risico wordt betaald.

Om deel te kunnen nemen aan de GLI moet u voldoen aan de volgende voorwaarden.

-U bent volwassen en heeft een BMI > 25 met verhoogd risico op diabetes en/of hart- en vaatziekten;
-U bent volwassen en heeft een BMI >
-U heeft een verwijzing van uw huisarts gekregen.

Meer informatie kunt u vinden via de volgende organisaties:

Koers Leefstijlcoach

Zorgwijzer van Zorggroep Haringvliet.

Maak een afspraak