Gesloten
  • maandag:08:15 - 21:00
  • dinsdag:08:15 - 21:00
  • woensdag:08:15 - 21:00
  • donderdag:08:15 - 21:00
  • vrijdag:08:15 - 17:00

Dry needling

Dry needling is een invasieve behandeltechniek, waarbij een dunne, (niet-holle) naald via de huid in de spier geprikt wordt. Deze techniek is zeer effectief voor de behandeling van myofasciale pijn en triggerpoints. Het is gebaseerd op Westerse anatomische en neurofysiologische principes en moet niet worden verward met acupunctuur. ”Dry” geeft weer dat er niets geïnjecteerd, maar alleen geprikt wordt in de triggerpoint.

Een myofasciaal triggerpoint is een lokale verkramping van het spierweefsel, vaak ten gevolge van overbelasting of een trauma en zorgt ervoor dat in de betreffende spier een strakke band ontstaat. De triggerpoint is voelbaar als het meest pijnlijke punt in deze strakke band. De spier kan minder goed functioneren door deze lokale verkramping: naast pijn kunnen spierzwakte en verlies van coördinatie ontstaan.

Door in de triggerpoint te prikken met een naaldje, wordt een “Local Twitch Response” (LTR) opgewekt. Dit is een onwillekeurige samentrekking van de spiervezels (segmentale reflex), die ervoor zorgt dat de spierstofwisseling en spanning herstelt. Hierdoor verdwijnt het pijnlijke gebied dat door de triggerpoint veroorzaakt werd.

Wilt u weten of dry needling een goede behandeltechniek is voor uw klachten? Neem dan contact met ons op.

 

 

Goed om te weten

  • Snel en effectief

Uw therapeut

Maak een afspraak