Gesloten
dinsdag: 08:15 - 21:00
  • maandag:08:15 - 21:00
  • dinsdag:08:15 - 21:00
  • woensdag:08:15 - 21:00
  • donderdag:08:15 - 21:00
  • vrijdag:08:15 - 17:00

Beweegprogramma Diabetes Mellitus type 2

Onze fysiotherapiepraktijk biedt voor diabetes patienten een beweegprogramma Diabetes Mellitus type 2. In deze groep traint u onder begeleiding van een hiervoor opgeleide fysiotherapeut.

Er wordt gestart met een intake waarbij uw situatie in kaart wordt gebracht. Vervolgens worden er een aantal metingen en tests uitgevoerd om uw basisconditie te bepalen. Afhankelijk van uw hulpvraag wordt een trainingsplan opgesteld om uw doel te bereiken. Tussentijds kan het plan nog worden aangepast of uitgebreid. De trainingen worden twee keer per week uitgevoerd in onze trainingszaal in Goedereede of Ouddorp. U kunt hier gebruik maken van kleine oefenmaterialen en professionele fitnessappatuur. In deze groep traint u samen met andere Diabetespatiënten, wat het vaak ook gezellig en motiverend maakt.

Training bij Diabetes Mellitus type 2 heeft een positieve invloed op de bloedsuikerspiegel. Daarnaast is de training ook nog effectief op verbetering van de conditie, het lichaamsgewicht en de algehele mobiliteit.

In ons centrum is een diëtiste werkzaam en staat klaar om al uw vragen over voeding te beantwoorden en waar mogelijk tips te geven. U kunt bij haar een consult aanvragen.

Hierin werken we samen met het netwerk van

  • Zorggroep Haringvliet
Diabetes, zorggroep haringvliet, DM2, training

Uw therapeuten

Vergoeding

Training bij DM2 kan soms gedeeltelijk of volledig door uw zorgverzekering vergoed worden. U zult in de meeste gevallen ook zelf een financiële bijdrage moeten leveren. Voor meer informatie over uw situatie kunt u contact met ons opnemen.

Maak een afspraak