Gesloten
woensdag: 08:15 - 21:00
  • maandag:08:15 - 21:00
  • dinsdag:08:15 - 21:00
  • woensdag:08:15 - 21:00
  • donderdag:08:15 - 21:00
  • vrijdag:08:15 - 17:00

Beweegprogramma COPD

Onze fysiotherapiepraktijk biedt een beweegprogramma voor mensen met COPD. Deze training vindt twee keer per week plaats onder begeleiding van een speciaal hiervoor opgeleide fysiotherapeut. De fysiotherapeut maakt samen met u een trainingsschema op maat voor de juiste training en geeft u adviezen en tips.

Training bij COPD heeft als doel de longfunctie te verbeteren of zo lang mogelijk stabiel te houden. Dit wordt bereikt door het trainen van het uithoudingsvermogen en de algehele spierkracht. Er wordt getraind, in groepsverband en individueel, in een trainingszaal met veel verschillend kleinmateriaal en Ā fitnessapparatuur.

Tijdens de trainingen worden meetinstrumenten gebruikt om bijvoorbeeld uw saturatie (zuurstofgehalte in bloed) te meten en hier uw training op aan te passen. Dit moment van evaluatie kan een moment zijn waarop de trainingsintensiteit wordt aangepast.

In deze groep trainen meerdere mensen met COPD, waardoor u met elkaar van gedachten kunt wisselen en elkaar tips en adviezen kunt geven, wat vaak leerzaam en zeker ook gezellig is!

 

Hierin werken we samen in het COPD netwerk van:

  • Zorggroep Haringvliet
Diabetes, zorggroep haringvliet, DM2, training

Uw therapeut

Vergoeding

COPD wordt verdeeld over 4 categorieƫn in ziektelast, per categorie zijn er een vastgesteld aantal behandelingen welke uit de basisverzekering worden vergoedt. Daarnaast kan soms de aanvullende verzekering nog worden gebruikt, dit varieert per zorgverzekering. Om te weten voor hoeveel behandelingen u in aanmerking komt, kunt u contact met ons opnemen.

Maak een afspraak