Gesloten
  • maandag:08:15 - 21:00
  • dinsdag:08:15 - 21:00
  • woensdag:08:15 - 21:00
  • donderdag:08:15 - 21:00
  • vrijdag:08:15 - 17:00

Bekken(bodem)therapie

Bekken(bodem)therapie is veel breder dan alleen het behandelen van vrouwen tijdens en na hun zwangerschap. De bekkentherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van klachten aan lage rug, bekken, buik en bekkenbodem. Deze behandeling kan zowel voor vrouwen als voor mannen plaatsvinden. Dit kunnen pijnklachten zijn in lage rug en bekken maar ook  incontinentieklachten of klachten van de bekkenbodem.

Onze bekkentherapeut heeft meerder cursussen en opleidingen gevolgd rondom rug- en bekkenklachten.  Ze heeft een deel van haar opleidingen gevolgd bij  het Spine & Joint centrum en werkt volgens deze methode veelal in overleg met dit centrum.

Belangrijk voor het te behalen doel is de oorzaak op te zoeken en hier wat aan te doen. Wanneer spieren rondom het bekken niet goed functioneren verlies je de balans in houding en beweging, dit kan de oorzaak zijn van deze klachten. Door het doen van de juiste oefeningen die bij uw klacht passen kunnen we deze balans en de klachten aanpakken.

De behandeling bestaat uit oefentherapie gericht op het verbeteren van stabiliteit, spierkracht, spiergevoel en coördinatie van lage rug en bekken. Soms met aanvulling van manuele therapie of andere specialisaties om de controle over de spieren terug te krijgen, zoals echografie.

Onder invloed van hormonale veranderingen en zwangerschappen, kan de bekkenbodem zijn functie verliezen. Ongevallen en operatieve ingrepen zoals prostaatoperaties of baarmoederoperaties veranderen de spierspanning van de bekkenbodem.  Door bovengenoemde factoren kunnen incontinentieklachten en aanverwante klachten ontstaan.

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat bekkenbodemoefeningen, bijbehorende ademhalingsoefeningen en adviezen over toiletgedrag, het urineverlies bij hoesten, niezen en lachen sterk kunnen verminderen of zelfs soms helemaal opheffen.

De bekkentherapeut kan u helpen met bekkenbodemoefeningen die ook belangrijk zijn bij blaas, plas of darmproblemen voor zowel vrouwen als mannen.

Bij deze behandelmethode is uw eigen inzet en motivatie erg belangrijk.

Meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op!

Wij zijn aangesloten bij:

  • NVFB
bekken bekkenbodem bekkentherapie Spine&Joint

Uw therapeut

Maak een afspraak