Gesloten
vrijdag: 08:15 - 17:00
  • maandag:08:15 - 21:00
  • dinsdag:08:15 - 21:00
  • woensdag:08:15 - 21:00
  • donderdag:08:15 - 21:00
  • vrijdag:08:15 - 17:00

Nieuwsbrief Coronavirus 2-5-2020

Informatiebrief van 4-5-2020

Beste patiënten en cliënten,

Het coronavirus beïnvloedt ons allemaal. De afgelopen weken hebben we kennis gemaakt met een nieuwe wereld waarin we zo min mogelijk fysiek contact met elkaar hebben.

Het virus beïnvloedt ons ook in de fysiotherapiepraktijk. We hebben de afgelopen periode zoals u inmiddels weet alleen in noodgevallen behandelingen uit kunnen voeren, en hebben jullie daarnaast geprobeerd zo veel mogelijk te bieden via telefonische- en videoconsulten. Het begrip dat we van velen van u hebben ontvangen is hartverwarmend, en we willen jullie hiervoor bedanken.

We kregen vrijdagavond 1 mei het volgende goede bericht:

De paramedische zorg levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van leven van een patiënt. Langer uitstel van zorg zal leiden tot toename van complexiteit en gezondheidsschade bij patiënten, daarom is het opschalen van de non-COVID-19 zorg urgent. Nu de eerste hectische weken van de corona-epidemie achter ons liggen, dringt het besef door dat we onze zorg moeten herinrichten. Het is noodzakelijk om paramedische zorg veilig en verantwoord op te schalen, met gepaste voorzorgsmaatregelen voor alle zorgverleners, om besmettingsrisico’s te beperken. Op basis van de adviezen en informatie van VWS en de richtlijnen van het RIVM is er een advies opgesteld. 

We hebben dus met ingang van 1 mei groen licht om de behandelingen in de praktijk weer op te schalen. We kijken hier als team natuurlijk naar uit. Hierbij geldt, conform RIVM-richtlijnen, dat de ernst van de klacht leidend is voor de noodzaak van een behandeling in de praktijk, en dat we voorafgaand aan de behandeling een mail sturen met hierin vragen over uw gezondheid i.v.m. mogelijke besmetting. Indien hieruit blijkt dat behandeling in de praktijk niet verstandig is bieden wij alsnog telefonische- en videoconsulten.

Bij de behandelingen die we uitvoeren zullen we een aantal richtlijnen hanteren, om zowel uw als onze veiligheid zo veel mogelijk te waarborgen.

We hebben een praktijkplan gemaakt dat u kunt vinden in de bijlage bij deze brief. Het gaat onder andere om:

  • Hygiënemaatregelen
  • 1,5 meter afstand waar mogelijk
  • Routeaanduiding in de praktijk

Uw gezondheid staat bij ons hoog in het vaandel. We hopen dan ook dat jullie het coronavirus niet hebben opgelopen. Aan degenen die wel klachten hebben wensen wij veel beterschap en een spoedig herstel. Onze praktijk staat voor u klaar om te helpen bij revalidatie volgens een landelijk opgesteld protocol.

We hopen jullie zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, en hopen op jullie begrip voor de maatregelen van het RIVM en onze praktijk.

Schroom in geval van vragen of twijfels niet om contact met ons op te nemen, via info@therapie-goeree.nl of telefonisch via 0187-498555.

Maak een afspraak